Ην. Βασίλειο – Αλβανία | Συνεργασία για την απέλαση μεταναστών που διαπλέουν τη Μάγχη
Defence Redefined
Published on 26/08/2022 at 12:59

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε χθες ότι θα συνεργαστεί με την αλβανική για τον επαναπατρισμό πολλών Αλβανών, που διαπλέουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη, καθώς οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί παρά το αμφιλεγόμενο σχέδιο απελάσεων στη Ρουάντα.

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών, που έφτασαν με μικρά σκάφη στη Βρετανία, ανήλθε τη Δευτέρα σε επίπεδο ρεκόρ για διάστημα 24ώρου.

Σχεδόν το 40% των παράτυπων μεταναστών που έφτασαν στη Βρετανία σε μια περίοδο έξι εβδομάδων – από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο – ήταν από την Αλβανία, ανέφερε πρόσφατα η εφημερίδα Mail on Sunday επικαλούμενη στοιχεία που διέρρευσαν. 

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, αδίστακτοι διακινητές και συμμορίες θησαυρίζουν σε βάρος πολλών Αλβανών και τους αναγκάζουν να επιβιβάζονται σε σαπιοκάραβα για να τους μεταφέρουν στη Βρετανία. 

Διαβάστε επίσης: Ν. Μηταράκης | Στο Πακιστάν μεταβαίνει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Η Πατέλ προανήγγειλε ότι ο επαναπατρισμός των Αλβανών θα επισπευσθεί από την επόμενη εβδομάδα, καθώς όπως δήλωσε η ίδια χάρη στα εξαιρετικά επίπεδα συνεργασίας τους με την Αλβανία, θα εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να επισπεύσουν την απομάκρυνση Αλβανών, που δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ήλπιζε ότι η απειλή της απέλασης μεταναστών στη Ρουάντα, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, θα απέτρεπε όσους φιλοδοξούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη. Ωστόσο, οι μεταναστευτικές ροές το πρώτο οκτάμηνο του έτους είναι σχεδόν διπλάσιες από τις αντίστοιχες περυσινές.

Εν τω μεταξύ, το βρετανικό σχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα έχει “παγώσει” λόγω προσφυγών στη Δικαιοσύνη. Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι το σχέδιο είναι ανεφάρμοστο και ανήθικο.

Η πρώτη προγραμματισμένη πτήση απέλασης, τον περασμένο Ιούνιο, ακυρώθηκε ύστερα από παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δύο υποψήφιοι για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σούνακ, έχουν δεσμευτεί πως θα εφαρμόσουν το σχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ην. Βασίλειο – Πακιστάν | Συμφωνία για επιστροφή εγκληματιών και παράνομων μεταναστών στο Πακιστάν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο

1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εργαλειοοποίησης των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
LynkEUs | Δοκιμή του αντιαρματικού συστήματος BLOS στην Κύπρο – Οι κυπριακές εταιρείες συμμετέχουν δυναμικά στα ευρωπαϊκά προγράμματα

LynkEUs | Δοκιμή του αντιαρματικού συστήματος BLOS στην Κύπρο – Οι κυπριακές εταιρείες συμμετέχουν δυναμικά στα ευρωπαϊκά προγράμματα

Το έργο LynkEUs υλοποιεί κοινοπραξία αποτελούμενη από τις κυπριακές εταιρείες SignalGenerrix, Adittess, και το Ινστιτούτο Κύπρου μαζί με τις MBDA, THALES, Novadem, SAFRAN, FN Herstal, JCD,RMA, Xenics…

Το Ισπανικό αεροπλανοφόρο σε συνεκπαίδευση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – VIDEO και Φωτογραφίες

Το Ισπανικό αεροπλανοφόρο σε συνεκπαίδευση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκαν συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Ισπανική Αμφίβια Δύναμη Κρούσης η οποία αποτελείται από το Αεροπλανοφόρο ESPS JUAN CARLOS I, το Αμφίβιο Πλοίο ESPS CASTILLA και την Φρεγάτα (Φ/Γ) ESPS NAVARRA, στις θαλάσσιες περιοχές…

Pin It on Pinterest

Share This