Ηνωμένο Βασίλειο | Θα φιλοξενήσει την 1η παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης
Defence Redefined
Published on 08/06/2023 at 16:38

Η Βρετανία θα φιλοξενήσει την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αργότερα φέτος και ο Ρίσι Σούνακ θα συζητήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τις τεχνολογίες στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η τεχνητή νοημοσύνη κατέχει μια απίστευτη δύναμη να μεταμορφώσει τις ζωές τους προς το καλύτερο, αλλά οφείλουν να βεβαιωθούν ότι θα αναπτυχθεί και θα χρησιμοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια, δήλωσε ο Σούνακ στο περιθώριο επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο, όπου σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να διεξαχθεί το προσεχές φθινόπωρο και να συγκεντρώσει χώρες που έχουν παρόμοια προσέγγιση για να τεθούν οι βάσεις για μια ρύθμιση, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Στη σύνοδο κορυφής θα εξεταστούν οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης και θα συζητηθεί πώς μπορεί να μετριαστούν μέσω συντονισμένης δράσης διεθνώς, σημειώνει η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της.

Διαβάστε επίσης: Railgun | Η ιδέα για ανάπτυξη των υπόψη πυροβόλων δεν έχει πεθάνει για την Ιαπωνία

Ο Μπάιντεν και ο Σούνακ, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα για τέταρτη φορά σε ισάριθμους μήνες, θα εργαστούν για να συντονίσουν τις προσεγγίσεις τους στις κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες, έχοντας ως στόχο να ενισχύσουν την οικονομική τους ασφάλεια, δήλωσαν Βρετανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Σούνακ προγραμματίζει να έχει εκτενείς συνομιλίες με τον Μπάιντεν για την βρετανοαμερικανική σχέση και για τους τρόπους συνεργασίας των δύο χωρών για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους και να εδραιώσουν την κοινή τους ηγεσία στις τεχνολογίες του μέλλοντος, σημείωσε επίσης η βρετανική κυβέρνηση.

Ορισμένες κυβερνήσεις εξετάζουν τρόπους για να μετριαστούν οι κίνδυνοι της αναδυόμενης τεχνολογίας, η οποία γνωρίζει άνθιση των επενδύσεων και της δημοτικότητάς της μεταξύ των καταναλωτών τον τελευταίο καιρό μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής ChatGPT της OpenAI.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η Κίνα, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει να θεσπίσει κανονισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, ο οποίος συναντήθηκε με Κινέζους αξιωματούχους κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη χώρα.

Ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως προσπαθούν να καταρτίσουν κανόνες για τη χρήση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργεί κείμενο και εικόνες και ο αντίκτυπός της συγκρίνεται από τους θιασώτες της με την άφιξη του ίντερνετ.

Διαβάστε επίσης: Ολλανδία | Διεθνής σύνοδος στη Χάγη για τη θέσπιση κανόνων χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον στρατιωτικό τομέα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

Pin It on Pinterest

Share This