ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχαριστίες προς Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και εμβολίων σε τρίτες χώρες
Defence Redefined
Published on 28/12/2021 at 17:10

Ευχαριστίες προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο και εμβολίων σε Αφρικανικές χώρες.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Γενικό Διευθυντή της Ζ΄ Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του Υπουργείου Εξωτερικών Αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Πέραν των θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν σε θερμό κλίμα, ο κ. Γενικός Διευθυντής ευχαρίστησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την πολύτιμη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στην διανομή τόσο ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο όσο και εμβολίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19 στην Γκαμπόν, στην Γκάνα, στην Λιβύη, στην Ρουάντα και στην Τυνησία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του τόνισε ότι οι ΕΔ, εκτός από την διασφάλιση και επαύξηση της αποτρεπτικής τους ισχύος και την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας, είναι και θα παραμείνουν σε ετοιμότητα για την υποστήριξη κάθε προσπάθειας διεθνούς συνδρομής είτε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, είτε με την συγκέντρωση και μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, συνεισφέροντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην εδραίωση του ρόλου της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ | Στο Λίβανο για ανθρωπιστική βοήθεια

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This