Επιστημονικό Συνέδριο | “Μικρά Ασία και Κύπρος: Σελίδες από τον Ελληνισμό της Ανατολής”
Defence Redefined
Published on 27/05/2022 at 17:30

Τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Μικρά Ασία και Κύπρος: Σελίδες από τον Ελληνισμό της Ανατολής” διοργανώνουν μεταξύ 27 και 29 Μαΐου 2022, η Ηχώ της Κύπρου 1821-2021, η Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών, ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου και το Κρατικό Αρχείο Κύπρου, στη Λευκωσία και στο Όμοδος.

Η εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, 27 Μαΐου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75), με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Κυριάκο Στ. Χατζηκυριακίδη, Επίκουρο Καθηγητή της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Η διάλεξη του Δρ. Χατζηκυριακίδη αφορά στους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες της Καταστροφής του 1922 και της παρεπόμενης “Εξόδου” του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 

Θα ακολουθήσει δεξίωση και έκθεση των εκδόσεων του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και κρασί από το οινοποιείο Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη, το οποίο είναι και ο Χορηγός του Συνεδρίου.

Οι διήμερες εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο οινοποιείο “Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη” στο Όμοδος, στις 28 και 29 Μαΐου. 

Την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν οι: Δρ. Ανδρέας Κάρυος, κα Ιλιάνα Κουλαφέτη, Δρ. Χρίστος Κ. Κυριακίδης, Δρ. Πέτρος Παπαπολυβίου, κα Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου, Δρ. Αιμίλιος Α. Σολωμού, Δρ. Μαρία Χατζηαθανασίου, και Δρ. Μαρία Χριστοδούλου.

Διαβάστε επίσης: “Ο Πόλεμος του Ψύλλου” | Αξιολόγηση του ανταρτοπόλεμου της ΕΟΚΑ από τον R.Taber

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με στρατιωτικές τιμές το ύστατο χαίρε στη Ζέτα Αιμιλιανίδου – Πολιτεία και κοινωνία αποχαιρέτησαν την Υπουργό Εργασίας

Με στρατιωτικές τιμές το ύστατο χαίρε στη Ζέτα Αιμιλιανίδου – Πολιτεία και κοινωνία αποχαιρέτησαν την Υπουργό Εργασίας

Άγημα της Εθνικής Φρουράς και η ΣΜΕΦ απέδωσαν τις δέουσες τιμές στην Υπουργό Εργασίας Ζέτα ΑΙμιλιανίδου, στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα…

Pin It on Pinterest

Share This