Επικοινώνησαν τηλεφωνικά οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ μετά την ακύρωση επίσκεψης του Ισραηλινού ΥΠΑΜ
Defence Redefined
Published on 22/10/2022 at 16:54

Οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ επικοινώνησαν τηλεφωνικά μετά το θέμα που δημιουργήθηκε στο δημόσιο διάλογο λόγω της ακύρωσης της επίσκεψης του Ισραηλινού ΥΠΑΜ στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα. Το θέμα μάλιστα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς δημοσιεύτηκε πως ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ θα προχωρούσε σε επίσκεψη στην Τουρκία, κάτι που πιθανό να συνδέεται και με την τεταμένη κατάσταση στη Δυτική όχθη.

Το ΓΕΕΘΑ αναφέρει πως ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Άμυνας και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπένζαμιν Γκαντζ, είχαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και κατεδείχθη η κοινή θέληση Ελλάδος – Ισραήλ να προχωρήσουν μαζί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους και να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Επίσης, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκαντζ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθόσον αυτό ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ), ενημέρωση, αναφορικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου, του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων.

Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων, στην Καλαμάτα θα αναβαθμίσει την πτητική εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Σύγχρονα πτητικά μέσα, νέες εγκαταστάσεις προσομοιωτών πτήσεως και συντήρησης αεροσκαφών, εγγυώνται την υψηλού επιπέδου βασική, προκεχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων μας.

Για τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου στην Καλαμάτα αναφέρθηκε και με ανάρτηση της η Ισραηλινή εταιρεία Elbit.

Διαβάστε επίσης: Blue Flag 2021 | Μαζικές απογειώσεις μαχητικών με Ελληνική συμμετοχή

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This