Επίσκεψη Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας στην Κύπρο – Συναντήσεις και ενημέρωση για τις δυνατότητες των ναυτικών υποδομών
Defence Redefined
Published on 08/03/2023 at 16:01

Την Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) της Γερμανίας, Αντιναύαρχος Jan Christian Kaack, συνοδευόμενος από στρατιωτική αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικού, Πλοίαρχου Κωνσταντίνου Γενναδίου ΠΝ. 

Ο Αντιναύαρχος Kaack, επισκέφθηκε αρχικά τη Ναυτική Βάση «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικού, ενώ έτυχε ενημέρωσης για την αποστολή, το έργο, καθώς και  τις δυνατότητες και υποδομές, οι οποίες δύναται να διατεθούν σε φίλιες χώρες για υποστήριξη ναυτικών επιχειρήσεων. 

Διαβάστε επίσης: Πρώτη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Γερμανίας στην Κύπρο – Εμβάθυνση αμυντικής συνεργασίας, διευκολύνσεις για το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό και διεθνή ζητήματα στην ατζέντα

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Αντιναύαρχος έγινε δεκτός από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν οι δράσεις του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας που αφορούν στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που άπτονται της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν στη φιλοξενία του Γερμανικού Αποσπάσματος στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στην υποστήριξη που παρέχεται στις Ναυτικές Μονάδες της Γερμανίας που συμμετέχουν στη UNIFIL. 

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Αρχηγός Kaack, επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, το έργο και τις δυνατότητες του. Το πρόγραμμα του περιλάμβανε επίσης, ενημέρωση στο Παρατηρητήριο «ΛΗΔΡΑΣ» σε ότι αφορά στην επικρατούσα κατάσταση στην πόλη της Λευκωσίας και για την τουρκική εισβολή. 

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Υπογραφή Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με τη Γερμανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This