ΕΝΙ | Η κατασκευή του αγωγού EastΜed θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025
Defence Redefined
Published on 07/09/2022 at 09:00

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, είπε την Τρίτη υψηλόβαθμο στέλεχος της Ιταλικής εταιρείας ενέργειας ΕΝΙ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της ΕΝΙ, Γκουίντο Μπρούσκο, είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μιλάνο ότι ο αγωγός EastMed θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως έως το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η Κύπρος υπέγραψε μαζί με την Ελλάδα και το Ισραήλ συμφωνία για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed για την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την ανατολική Μεσόγειο μέσω των τριών χωρών.

Στις προσπάθειες επίσπευσης της ανάπτυξης των πηγών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης αναφέρεται η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου.

Με ανάρτησή της στο Twitter, από το Μιλάνο όπου βρίσκεται για την Έκθεση και το Συνέδριο Ενέργειας με τίτλο Gastech, η κα. Πηλείδου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Gastech με τους συναδέλφους της από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, καθώς και το East Mediterranean Gas Forum και την ΕΝΙ, με θέμα την αξιοποίηση της συμμετοχής της Κύπρου, προκειμένου να επισπευστεί η ανάπτυξη του αερίου της Ανατολικής Ευρώπης.

H Κύπρος και η περιοχή μπορούν να συμβάλλουν στις προσπάθειες νέων ενεργειακών πηγών, καταλήγει στην ανάρτησή της η κα Πηλείδου.

Διαβάστε επίσης: Βουλγαρία | Θα διπλασιάσει τη δυναμικότητα του τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This