Ελληνική συμμετοχή στην άσκηση για το διάστημα “ASTERX 22” στη Γαλλία
Defence Redefined
Published on 11/02/2022 at 16:15

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου η ημερίδα με θέμα «Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε τροχιά Διαστήματος», που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/Γ5).

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Αθανάσιος Στάβερης – Πολυκαλάς, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) Δρ. Αθανάσιος Πότσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) κ. Τάσος Ροζολής, ο Πρόεδρος της ΕΑΒ κ. Ιωάννης Κούτρας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΕΛΕΑΑ) κ. Ευάγγελος Βερονικιάτης.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκε o ρόλος της νεοσύστατης Διεύθυνσης Διαστήματος (Γ5) του ΓΕΕΘΑ ως αρμόδιου επιτελικού φορέα στον τομέα του Διαστήματος, καθώς και η ανάγκη για την συνεχή ψηφιακή αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων με παράλληλο εναρμονισμό τους με τα σχετικά Ευρωπαϊκά και Συμμαχικά πρότυπα. Επίσης, παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους στον συγκεκριμένο τομέα Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς προτάσεις συνεργασίας με τις ΕΔ με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή εμπειριών με σημαντική προστιθέμενη αξία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την νεοσύστατη Διεύθυνση Γ5 ως προς την απόκτηση τεχνογνωσίας στο επιχειρησιακό πεδίο του Διαστήματος, με σκοπό την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής τους. Επίσης επεσήμανε τη συμμετοχή του ΓΕΕΘΑ σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, καθώς και σε σημαντικές διεθνείς δράσεις και δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης όπως η άσκηση για το Διάστημα με την επωνυμία «ASTΕRX 22» και το 2ο Ιδρυτικό Συνέδριο του «NATO SPACE CENTER of EXCELLENCE» που θα πραγματοποιηθούν αμφότερα στη Γαλλία, χώρα με την οποία η στρατιωτική μας συνεργασία αναβαθμίζεται συνεχώς μεταξύ άλλων και στο πεδίο του Διαστήματος, το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε στο κείμενο «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας».

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Διεύθυνση Διαστήματος ΓΕΕΘΑ | Δραστηριοποιείται η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση και διοργανώνει ειδική ημερίδα

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This