Ελλάδα – Πορτογαλία | Επικύρωση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας
Defence Redefined
Published on 26/02/2025 at 17:58

Η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής υπερψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, για την κύρωση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Πέραν της περιφερειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο, η εν λόγω Συμφωνία προάγει τις επιδιώξεις της στρατιωτικής και αμυντικής διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής, προωθώντας τις εθνικές θέσεις, οικοδομεί περαιτέρω σχέσεις φιλίας με την Πορτογαλία μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, η συμφωνία συνεισφέρει στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στον αμυντικό τομέα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία – Ισπανία – Πορτογαλία | Συμφωνία για υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου και καθαρού υδρογόνου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This