Ελλάδα | Καταγγέλει την Τουρκία σε ΟΗΕ και ΕΕ για του 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο
Defence Redefined
Published on 17/10/2022 at 16:26

Στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θέσει το περιστατικό με τους ενενήντα δύο μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί και τραυματισμένοι στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε πως η Τουρκία έχει βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα. Βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος και θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, οι 92 μετανάστες περιέγραψαν, ότι αυτοκίνητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τους μετέφεραν στα σύνορα και τους πίεσαν να περάσουν προς την Ελλάδα, όπως είχε γίνει και με την υπόθεση των 38 μεταναστών τον Αύγουστο.

Πρόσθεσε πως την άλλη Δευτέρα έχει ζητήσει και θα δει στη Νέα Υόρκη τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα κάνει έναν κύκλο επαφών ώστε δια ζώσης να τους δείξει τις φωτογραφίες, ενώ υπάρχει κι άλλο υλικό, όπως βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Κοινή Δήλωση Υπουργών στη Διάσκεψη MED5 στην Πάφο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This