Ελλάδα | Έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη οι Γάλλοι πυροσβέστες – Βοήθεια και από Ιορδανία
Defence Redefined
Published on 02/08/2022 at 15:00

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη αναφορικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, καθώς ταυτόχρονα με την αποχώρηση των Ρουμάνων πυροσβεστών, που βρίσκονταν στη χώρα μας από τις αρχές Ιουλίου, κατέφθασαν και οι Γάλλοι συνάδελφοί τους.

Την αποστολή των 25 Γάλλων πυροσβεστών, με μηχανοκίνητα οχήματα, που θα βρίσκονται στην Αθήνα ως το τέλος Αυγούστου στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης που υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποδέχθηκαν σε ειδική τελετή στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας οι Έλληνες συνάδελφοί τους, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει το Euronews.

“Η παρουσία σας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί του ελληνικού πυροσβεστικού σώματος με τους Γάλλους πυροσβέστες ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών Ελλάδας- Γαλλίας”, δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα αυτό αποδεικνύεται ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτουργεί στην πράξη. 

“Παρά τις δικές μας δυσκολίες εντούτοις τρέχουμε να συντρέξουμε τον αδελφό που είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός καθώς πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα κατάφερε να στείλει δύο Canadair στη Γαλλία για την αντιμετώπιση των δύσκολων πυρκαγιών στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της γαλλικής αποστολής, Σιλβάν Σεβάλ, δήλωσε: “Θα είμαστε στην Ελλάδα  ώστε να βοηθήσουμε την χώρα σας να “πολεμήσει” τις δασικές πυρκαγιές. Έχουμε έρθει με τον εξοπλισμό μας, ώστε να μπορούμε να πάμε παντού και να ριχτούμε στη μάχη”.

Παράλληλα, η γαλλική αποστολή αποχαιρέτησε τους 28 συναδέλφους από τη Ρουμανία, οι οποίοι αναχώρησαν για τη χώρα τους αμέσως μετά τη λήξη της τελετής υποδοχής.

Σημειώνεται ότι στην Τρίπολη βρίσκεται  η αντίστοιχη αποστολή από Νορβηγία με 27 πυροσβέστες που θα αναπτυχθούν σε δύο βάρδιες, ενώ αναμένονται και 48 συνάδελφοί τους από τη Φινλανδία.

Τέλος, ελικόπτερο Mi-26 έστειλε στην Ελλάδα η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που στάλθηκε με πρωτοβουλία του βασιλιά της Ιορδανίας και της κυβέρνησης της Ιορδανίας και βρίσκεται στη χώρα μας από τις 29 Ιουλίου, αποτελείται από 16μελές πλήρωμα και θα παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες στην Ελλάδα, ώστε να επιχειρήσει άμεσα εφόσον χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη | 485 πυροσβέστες, 120 οχήματα και ομάδες “Δευκαλίων” στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This