Εθνική Φρουρά | Ολοκλήρωση επιλογής νεοσυλλέκτων σε όπλα και σώματα
Defence Redefined
Published on 07/07/2022 at 11:10

Πέραν του 70% των νεοσυλλέκτων τοποθετήθηκαν στην 1η Φρουρά προτίμησής τους. Όπως αναφέρει το ΥΠΑΜ, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέα Λουκά και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδικασία επιλογής των νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ σε όπλα – σώματα, κλάδους και μονάδες.

Οι νεοσύλλεκτοι θα ενημερώνονται για την τοποθέτηση και τη μονάδα τους κατά την κατάταξή τους.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Υπουργός Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η διαδικασία επιλογής των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2022 ΕΣΣΟ σε όπλα – σώματα, κλάδους και μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Η επιλογή έγινε μέσω πιστοποιημένου λογισμικού προγράμματος, το οποίο άντλησε στοιχεία που κατέθεσαν ηλεκτρονικά οι νεοσύλλεκτοι στην πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας.

Θέλω να τονίσω και να καθησυχάσω τους γονείς και τους στρατεύσιμους ότι με τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού προγράμματος διασφαλίζεται κατά απόλυτο τρόπο το αδιάβλητο της διαδικασίας, το οποίο δεν επιδέχεται οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση. Η αξιοκρατία στον τρόπο τοποθέτησης των εθνοφρουρών γίνεται με μετρήσιμα κριτήρια που καθορίζονται μέσα από τον πίνακα μοριοδότησης των στρατευσίμων και τη δήλωση προτιμήσεών τους.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της σημερινής διαδικασίας, έχει διασφαλιστεί από την Επιτροπή Επιλογικής Διαδικασίας ότι θα κοινοποιηθούν στους στρατεύσιμους μόνο την ημέρα της κατάταξής τους.

Από τα αποτελέσματα της επιλογής προκύπτει ότι πέραν του 70% των νεοσυλλέκτων τοποθετήθηκαν στην 1η Φρουρά προτίμησής τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό το ποσοστό, καθώς οι στρατεύσιμοι γνωρίζουν ότι οι επιλογές τους λαμβάνονται υπόψη στην τοποθέτησή τους.

Επ΄ ευκαιρία της έναρξης της κατάταξης των νεοσύλλεκτων της 2022 ΕΣΣΟ την ερχόμενη Δευτέρα τους εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία!”

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Podcast S2E11 | Η πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους και τα θέματα του προσωπικού της ΕΦ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This