ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Επιχειρησιακή εκπαίδευση σε αγώνα κατοικημένων τόπων και ανάπτυξης πυροβολαρχίας 155 χιλ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 17/04/2021 at 19:30

Η Εθνική Φρουρά δημοσίευσε φωτογραφίες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση των μονάδων της οι οποίες συμπεριλάμβαναν αγώνα εντός κατοικημένων τόπων και ανάπτυξη πυροβολαρχίας με ρυμουλκούμενα πυροβόλα 155 χιλ TRG-1.

Αναλυτικότερα την Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, Μονάδα του Τακτικού Συγκροτήματος 2ου Συντάγματος Πεζικού, διεξήγαγε στην περιοχή «ΣΕΛΕΜΑΝΙ», ΤΑΜΣ διπλής ενεργείας με την κωδική ονομασία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΗΚΙΩΤΗΣ». Με την συγκεκριμένη άσκηση ολοκληρώθηκε η 2η φάση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης στον αγώνα κατοικημένων τόπων, στο επίπεδο Τακτικού Συγκροτήματος.

Σε ότι αφορά την εκπαίδευση των Μονάδων της Διοίκησης Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, πραγματοποιήθηκε άσκηση ταχείας ανάπτυξης Πυροβολαρχίας 155 χιλ TRG-1. Κατά τη διάρκειά της άσκησης εξετάστηκαν όλα τα σενάρια της τακτικής και τεχνικής διεύθυνσης του πυρός καθώς και οι διαδικασίες διοικητικής μέριμνας στο πλαίσιο της Μοίρας.

Το ρυμουλκούμενο πυροβόλο 155 χιλ TRG-1 είναι γαλλικής κατασκευής και προέλευσης και διαθέτει σωλήνα 39 διαμετρημάτων. Ρυμουλκείται από όχημα 10 τόνων τύπου STEYER το οποίο διαθέτει γερανό για ανύψωση των συσκευασμένων πυρομαχικών. 

Το μέγιστο βεληνεκές του με βλήμα εκρηκτικό ανέρχεται στα 24 χλμ, ενώ με βλήμα μακρού βεληνεκούς το βεληνεκές αυξάνεται στα 30 χλμ. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Άφιξη της 2ης μοίρας των αυτοκινούμενων πυροβόλων 155mm NORA B52 Φωτογραφίες & VIDEO

Ο υδραυλικός μηχανισμός που υποβοηθά στη γέμιση του βλήματος και του γεμίσματος κάνει δυνατή τη βολή 3 βλημάτων σε 15 δευτερόλεπτα ή 6 βλημάτων σε 1 λεπτό για διάρκεια 10 λεπτά. Η ανάπτυξη του κάθε πυροβόλου διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά ενώ το στοιχείο του πυροβόλου αποτελείται από 6 άτομα: 1 Αρχηγό Στοιχείου, 1 Σκοπευτή, 1 Γεμιστή, 2 Προμηθευτές και 1 Οδηγό.

Για μικρές μετακινήσεις εγγύς και εντός της περιοχής ανάπτυξης, με χαμηλή ταχύτητα (μέχρι 8 χλμ/ω), το TRG-1 διαθέτει βοηθητικό κινητήρα ο οποίος παρέχει επίσης στο πυροβόλο την αναγκαία υδραυλική ισχύ.

Διαβάστε επίσης: MLRS Tamnava | Μεγάλη ισχύς πυρός με δυνατότητα βολής ρουκετών 122 και 262 χιλιοστών

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Leonidas

    Η Γαλλία αν δεν κάνω λάθος διαθέτει γύρω στα 100 πυροβόλα TRF1.
    Θα μπορούσε να γίνει μια έρευνα αν είναι προς πώληση και τι κόστος έχουν, με στόχο την ενίσχυση του πυροβολικού με μία ή δύο πυροβολαρχίες εάν το κόστος φυσικά ήταν πολύ χαμηλότερο από την αγορά καινούργιων NORA B52.

    • Defence Redefined

      Αγαπητέ φίλε η Γαλλία όντως διαθέτει σημαντικό αριθμό TRF1 τα οποία θα αποσύρει σταδιακά και θα τα αντικαταστήσει με CAESAR. Το μεγάλο μειονέκτημα των συστημάτων αυτών είναι το γεγονός ότι είναι ρυμουλκούμενα και όχι αυτοκινούμενα και απαιτούν μεγάλο αριθμό προσωπικού για την λειτουργία τους. Η ΕΦ κατά την δική μας άποψη δεν έχει άλλη επιλογή από τα να αντικαταστήσει επίσης σταδιακά όλα τα παλαιότερα ρυμουλκούμενα συστήματα πυροβολικού τα οποία σε έναν αγώνα υψηλής έντασης δεν έχουν πολλές πιθανότητες επιβιωσιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This