ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Διαχρονική συνεργασία με Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 29/05/2021 at 15:13

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στο πλαίσιο της παρουσίας της Γαλλικής Ναυτικής Δύναμης (CTF-473) στην Αν. Μεσόγειο και του αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle (CDG)», το  οποίο ηγείται της εν λόγω Ναυτικής Δύναμης, σχεδιάστηκε πρόγραμμα ασκήσεων με τη συμμετοχή των αεροναυτικών μέσων της δύναμης και αντίστοιχων μέσων της Εθνικής Φρουράς. 

Η υλοποίηση του προγράμματος είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της CTF-473 στη Μεσόγειο. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την αεροπορική άσκηση «TAΛΩΣ», την άσκηση ναυτικής συνεργασίας «CYP/FRA-02» και άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Συγκεκριμένα, στις 18 και 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι ασκήσεις «ΤΑΛΩΣ 1 και 2» με τη συμμετοχή συστημάτων αεράμυνας της ΕΦ και αεροσκαφών Rafale του αεροπλανοφόρου CDG. Οι ασκήσεις είχαν σαν κύριο στόχο την ενεργοποίηση και την εξάσκηση του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:  «ΤΑΛΩΣ 2021» | Ολοκληρώθηκε η άσκηση της Κυπριακής Αεράμυνας ενάντια στα γαλλικά Rafale – Φωτογραφίες & VIDEO

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση η Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ) σχεδίασε και πραγματοποίησε στις 27 Μαΐου 2021, άσκηση με την κωδική ονομασία «CYP/FRA-02/2021» εξετάζοντας αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος εφαρμόζοντας παράλληλα το Μνημόνιο Διμερούς Συμφωνίας για Συνεργασία σε θέματα Άμυνας. Από πλευράς ΔΝ, στην άσκηση συμμετείχαν το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και τα Περιπολικά Πλοία, ΠΠ ΤΣΟΜΑΚΗΣ, ΠΠ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΠΠ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ενώ από πλευράς της Γαλλικής Ναυτικής Δύναμης συμμετείχε η Φρεγάτα «LANGUEDOC D-653» η οποία συνοδεύει το αεροπλανοφόρο CDG.

Σημειώνεται επίσης ότι, στις 23 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο CDG από τον Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της ΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την αποστολή και γενικότερα τις επιχειρήσεις που διεξάγει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι κοινές δραστηριότητες κρίνονται ως ιδιαίτερα επωφελείς, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες του Γαλλικού ΠΝ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα, στοιχείο απαραίτητο για τη διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων. 

Οι συνεχείς ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς με Γαλλικές Δυνάμεις ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αποτελούν επίσης απτή απόδειξη της άριστης σχέσης που έχει αναπτυχθεί διαχρονικά, μεταξύ των ΕΔ Κύπρου και Γαλλίας, καθώς και ένδειξη της αμοιβαίας πρόθεσης για αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης: Στην Λεμεσό η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle – Φωτογραφία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This