Εθνική Φρουρά | Απολύθηκαν οι οπλίτες της 2021 ΕΣΣΟ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 21/09/2022 at 14:16

Ολοκληρώθηκε σε όλες τις Διοικήσεις, Σχηματισμούς και Τακτικά Συγκροτήματα, η απόλυση των στρατιωτών της 2021 ΕΣΣΟ. 

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στην Ημερήσια Διαταγή του, απευθυνόμενος στους απολυόμενους οπλίτες, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας εκπλήρωσαν τη συνταγματική τους υποχρέωση προς την πατρίδα γι’ αυτό και τους συνεχάρη που όπως και όλοι οι προκάτοχοι τους, αλλά και οι πατεράδες καθώς και οι παππούδες τους συνέδραμαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην εκτέλεση της αποστολής της Εθνικής Φρουράς. 

Σημείωσε ότι με την ένταξή τους στην Εθνική Φρουρά κλήθηκαν να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο εκτός από πρωτόγνωρο και δύσκολο, ήταν και απαιτητικό. Σε αυτό το περιβάλλον οι οπλίτες αντεπεξήλθαν επιτυχώς, καθιστώντας τους εαυτούς τους μαχητές και γνώστες της τακτικής, συνδράμοντας  στην αύξηση  της μαχητικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς. 

Υπενθύμισε στους απολυόμενους οπλίτες ότι, η παρουσία του κατοχικού στρατού στο νησί και η συνεχώς εξελισσόμενη τουρκική προκλητικότητα, επιβάλλει τη συνεχή ετοιμότητα μας να προασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, τονίζοντάς τους ότι το καθήκον προς την Πατρίδα δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της θητείας. Θα συνεχίσουν να είναι συμμέτοχοι και αρωγοί ως έφεδροι στην κοινή επιδίωξη να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε την Εθνική Φρουρά. 

Απευθυνόμενος στις οικογένειές τους, τους κάλεσε να είναι υπερήφανοι για τα παιδιά τους και να τα καμαρώνουν που υπηρέτησαν την πατρίδα. Ανέφερε ότι τους παραδίδουμε πιο ώριμους και πιο δυνατούς ψυχικά, λόγω της εμπειρίας που απέκτησαν στη στρατιωτική ζωή, αλλά και έτοιμους να συνεχίσουν τη διαδρομή τους ως ενεργοί πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού από τους Οπλίτες της 2021 ΕΣΣΟ – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδεσμος Υπαξιωματικών | Αδικούνται οι ΣΥΠ στο νομοσχέδιο για το νέο Επαγγελματικό Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων

Σύνδεσμος Υπαξιωματικών | Αδικούνται οι ΣΥΠ στο νομοσχέδιο για το νέο Επαγγελματικό Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων

Για ότι όμως αφορά τους ΣΥΠ, οι οποίοι είχαν άλλα ωφελήματα, αυτονόητη προϋπόθεση είναι ότι, το σχέδιο θα πρέπει να έχει ευνοϊκότερους όρους σε σύγκριση με αυτά που είχαν και όχι να απεμπολούν τα δικαιώματα τους και να έρχονται σε δυσμενέστερη θέση…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This