Εθνική Φρουρά | Απολογισμός έργου 2021 – VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/02/2022 at 19:02

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε εντυπωσιακό VIDEO με δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς κατά το 2021 με αφορμή την Ετήσια Διοικητική Συγκέντρωση Απολογισμού Έργου 2021 – Προγραμματισμού έργου 2022.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του πολιτιστικού ιδρύματος «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου, η «Ετήσια Διοικητική Συγκέντρωση Απολογισμού Έργου 2021 – Προγραμματισμού έργου 2022», του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Υπαρχηγού της ΕΦ, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Χρυσηλίου, του Επιτελάρχη, Αντιστράτηγου Απόστολου Περβολαράκη, των Διοικητών των Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Διοικήσεων, των Διευθυντών των Διευθύνσεων του ΓΕΕΦ και αριθμού επιτελών.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Γενικός Επιθεωρητής, οι Διοικητές Αεροπορίας και Ναυτικού και οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΦ, παρουσίασαν το έργο που επιτελέστηκε από τις υπαγόμενες σε αυτούς Διευθύνσεις και Διοικήσεις καθώς επίσης και τις προγραμματισμένες δράσεις για το έτος 2022. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Ανασκόπηση για το 2021 – Φωτογραφίες & VIDEO

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, κατά την αποφώνησή του σημείωσε ότι παρουσιάστηκε ένας ολοκληρωμένος και περιεκτικός απολογισμός των πεπραγμένων της Δύναμης. Τόνισε ότι όπως και το 2020, παρά την πανδημία, επιτελέστηκε ένα πολύ σημαντικό έργο από την Εθνική Φρουρά στους τομείς της αμυντικής θωράκισης, της διατήρησης όλων των οπλικών συστημάτων σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση, της αξιολόγησης της μετεξέλιξης-μετασχηματισμού της ΕΦ, της ανάδειξης διακλαδικού πνεύματος και επιχειρήν, της βελτιστοποίηση της διαλειτουργικότητας σε όλα τα επίπεδα, της διεύρυνσης του πλέγματος διεθνών και πολυμερών συνεργασιών και της ενίσχυσης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.  

Ο κ. Αρχηγός ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν για το 2021 και το παρότρυνε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και μεθοδικότητα για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν για τη νέα χρονιά. Κάνοντας μια γενική ανασκόπησης των γεωστρατηγικών εξελίξεων και της κατάσταση που επικρατεί στο εγγύς περιβάλλον, ο κ. Αρχηγός κατέληξε αναφέροντας ότι αποτελεί αναγκαιότητα η διατήρηση και επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, αποτελώντας ένα αξιόπιστο μέσο για την υλοποίηση των πολιτικο-στρατιωτικών επιδιώξεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: «ΤΑΛΩΣ 2022» | Η αεράμυνα της Ε.Φ σε άσκηση με τα Γαλλικά Rafale – Φωτογραφίες και VIDEO

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This