ΕΑΒ | Εναρκτήρια σύσκεψη του προγράμματος “Γρύπας” για σχεδιασμό και παραγωγή δεύτερου UAV
Defence Redefined
Published on 06/02/2023 at 19:58

Την Παρασκευή 3/2/2023, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στην Τανάγρα, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια σύσκεψη (Kick-off Meeting) του Προγράμματος “Γρύπας”, που αφορά τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή ενός δεύτερου, πιο σύνθετου μη επανδρωμένου αεροχήματος (UAV).

Το “παρών” στη σύσκεψη για το νέο αυτό Πρόγραμμα, που αξιοποιεί τη συνεπή πορεία εργασιών και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το Πρόγραμμα “Αρχύτας”, έδωσαν οι επιστημονικά υπεύθυνοι και οι συνεργάτες τους από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς και οι αρμόδιοι επιτελείς της ΕΑΒ. 

Η σύσκεψη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και δημιούργησε θετικές προσδοκίες για την έγκαιρη και επιτυχή περάτωση του έργου.

Η συνέργεια του Προγράμματος “Γρύπας” μεταξύ τόσων φορέων καταδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αλλά και της Πολιτείας και προβλέπεται ότι θα είναι πολλαπλασιαστική του θετικού αποτελέσματος.

Η πρώτη φάση του Προγράμματος “Γρύπας” πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών, έως το 2025.

Διαβάστε επίσης: Intracom Defense | Προς πιστοποίηση για το drone LOTUS και τη σχεδίαση στρατιωτικών αεροναυτικών προϊόντων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This