ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Δύο Βρετανικά παράκτια περιπολικά σπεύδουν στην Θάλασσα της Μάγχης εξαιτίας των Γάλλων ψαράδων – VIDEO

Defence Redefined
Published on 06/05/2021 at 12:42

Δύο παράκτια περιπολικά (River-class offshore patrol vessel)  έχει ενεργοποιήσει η Βρετανία με σκοπό να αποτρέψει τον αποκλεισμό της νήσου Τζέρσεϊ στη Θάλασσα της Μάγχης από Γάλλους αλιείς.

Δεκάδες γαλλικά αλιευτικά σκάφη έχουν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς το πρωί στην περιοχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κριτήρια που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του νησιού για τη χορήγηση άδειας ψαρέματος στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το Παρίσι, τα κριτήρια αυτά υπερβαίνουν τα όσα προβλέπει η συμφωνία του Brexit. Οι Γάλλοι αλιείς είχαν προειδοποιήσει ότι θα αποκλείσουν το κεντρικό λιμάνι του νησιού, στην πρωτεύουσα Σεντ Χέλιερ.


Η διπλωματική αντιπαράθεση κλιμακώθηκε μετά από τη δήλωση της Γαλλίδας Υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων ότι η χώρα της θα μπορούσε να διακόψει την παροχή ηλεκτρισμού στο Τζέρσεϊ – το οποίο λαμβάνει το 95% της ηλεκτρικής ενέργειας από τη Γαλλία μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων.

Οι προειδοποιήσεις αυτές προκάλεσαν την επικοινωνία του τοπικού ηγέτη του Τζέρσεϊ γερουσιαστή Τζον Λε Φοντρ με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, καθώς το Τζέρσεϊ είναι αυτοδιοικούμενο αλλά εξαρτημένο έδαφος του Ην. Βασιλείου.

Οι πρωινές εικόνες από την περιοχή δείχνουν περίπου 80 γαλλικά αλιευτικά να πλέουν ανάβοντας καπνογόνα και στο βάθος τα δύο παράκτια περιπολικά HMS Severn και HMS Tamar να επιτηρούν τις κινήσεις τους.

Infographic που συγκρίνει τα δύο περιπολικά του Βασιλικού Ναυτικού με το γαλλικό περιπολικό που βρίσκονται στην περιοχή @dailymail.

Διαβάστε επίσης: Τρομακτική συγκέντρωση δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα – Βρετανικά πολεμικά πλοία σπεύδουν στην περιοχή – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This