ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεξαγωγή κοινής άσκησης 460 ΜΕΔ με την γαλλική Φρεγάτα FS FORBIN – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 09/07/2021 at 16:25

Με την ευκαιρία της παρουσίας της Γαλλικής Φρεγάτας FS FORBIN στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου 2021  κοινή άσκηση με την Διοίκηση Αεροπορίας (ΔΑ). 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λάρνακας και από πλευράς της ΔΑ συμμετείχε ένα ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας & Διάσωσης, εκτελώντας προσνηώσεις και απονηώσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της φρεγάτας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν συνολικά εφτά (7) προσνηώσεις – απονηώσεις.

Η διεξαγωγή της άσκησης, συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των τμημάτων που συμμετείχαν, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς. 

Επιπλέον, αντανακλά το ευρύ πλέγμα συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ευρύτερα.

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και Ινδίας – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This