ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς η Αθήνα, περί «παρενόχλησης» του Τσεσμέ
Defence Redefined
Published on 23/02/2021 at 15:32

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας περί «παρενόχλησης» του ωκεανογραφικού πλοίου «Τσεσμέ» εκτόξευσε η Άγκυρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας αντέκρουσαν τις τουρκικές κατηγορίες.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ανέφεραν ότι, τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από το «Τσεσμέ», το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην περιοχή της NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία, στο Αιγαίο πέλαγος, σε διεθνή ύδατα. Κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε πως «δυστυχώς είναι μια από τις συχνές παρενόχλησης της Ελλάδας. Εμείς έχουμε δικούς μας κανόνες. Απαντήσαμε με τον κατάλληλο τρόπο στο πλαίσιο αυτών των κανόνων».

Διαβάστε επίσης: Τουρκικά ΜΜΕ | “Ελληνικά F-16 παρενόχλησαν το Cesme που διεξάγει έρευνα στο Βόρειο Αιγαίο” – Φωτογραφία

Από την πλευρά τους, πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία πτητική δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή που βρίσκεται το «Τσεσμέ».

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η εκπαιδευτική δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι αρκετά μίλια νοτιοδυτικά από την περιοχή. Υπογράμμιζαν επιπλέον ότι δεν πέταξαν ελληνικά μαχητικά πάνω από το Τσεσμέ, ούτε και έφτασαν τουρκικά μαχητικά στο σημείο.

Σημειώνεται πως και τα προηγούμενα 24ωρα, αφού ανακοίνωσε πως το «Τσεσμέ» ξεκίνησε τις εργασίες του, η Άγκυρα κατηγόρησε την Αθήνα για αύξηση της έντασης. Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησαν την Ελλάδα για τις υποθαλάσσιες εργασίες που πραγματοποιεί μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου, ενώ ισχυρίστηκαν πως στις στρατιωτικές ασκήσεις η Αθήνα συμπεριέλαβε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.

Διαβάστε επίσης: Σε Αιγαίο και Μεσόγειο η μεγάλη άσκηση του τουρκικού στρατού «Γαλάζια Πατρίδα»

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This