ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Διακοπή δραστηριοτήτων Ορούτς Ρέις για κάποιο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν
Defence Redefined
Published on 28/07/2020 at 13:24

Διακοπή των δραστηριοτήτων του Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο για ένα χρονικό διάστημα, ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να γίνουν διαπραγματεύσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. 

Στις δηλώσεις του, ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ότι ο γερμανικός Τύπος υπερέβαλε λίγο, δεν φτάσαμε στα πρόθυρα του πολέμου. “Αλλά η κ. Μέρκελ συνέβαλε εποικοδομητικά”. Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι “η Ελλάδα είναι συνοριακός μας γείτονας και έχουμε ιστορικές σχέσεις. Πρέπει να δούμε πως πρέπει να βελτιώσουμε αυτή την περιοχή μαζί χωρίς διαμάχες. Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι το κενό που υπάρχει σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προβλέπει διμερή επίλυση των διαφορών μεταξύ των χωρών. Εάν σκέφτεστε το Καστελόριζο με βάση τις κανονικές συνθήκες, μας φυλακίζεται στον κόλπο της Αττάλειας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις”, ανέφερε. 

Διαβάστε επίσης: Ανατολική Μεσόγειος | Έρχεται το “Αϊζενχάουερ”, εν αναμονή του ORUC REIS, ατσάλινο τοίχος από το ΠΝ | Φωτογραφία

Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα να αναβάλουν για ένα μήνα τις σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ιμπραχίμ Καλίν απάντησε πως “όταν κυκλοφόρησε η τελευταία NAVTEX η Ελλάδα αντέδρασε υπερβολικά. Το σημείο που το Ορούτς Ρέις σχεδιάζεται να κάνει έρευνες απέχει 180 χλμ από το Καστελόριζο”. 

Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε πως “ο Πρόεδρός μας (Ερντογάν) δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν είπε να περιμένουμε κι εμείς ένα χρονικό διάστημα. Εδώ ο βασικός σκοπός του προέδρου μας είναι να είμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά στις διαπραγματεύσεις”. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This