Γερμανία | Πολλαπλασιασμός των αντιρρησιών συνείδησης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 06/01/2023 at 14:15

Οι γερμανικές αρχές κατέγραψαν απότομη αύξηση των αντιρρησιών συνείδησης το 2022, τη χρονιά που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το 2021 ελήφθησαν 201 αιτήσεις αντιρρησιών συνείδησης, ανέφερε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας οικογενειακών υποθέσεων και πολιτών στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης RDN, όμως το 2022, ο αριθμός τους σχεδόν πενταπλασιάστηκε, φθάνοντας τις 951.

Καθώς στη Γερμανία η υποχρεωτική θητεία στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις έχει καταργηθεί από το 2011, οι αριθμοί αυτοί αναφέρονται σε επαγγελματίες οπλίτες, υπαξιωματικούς ή αξιωματικούς που υπηρετούν ήδη στην Bundeswehr, τον γερμανικό ομοσπονδιακό στρατό.

Πολλοί εξήγησαν στις αιτήσεις τους πως δεν περίμεναν πως θα ξεσπούσε ποτέ πόλεμος. Αν και η Γερμανία δεν εμπλέκεται στη σύρραξη, προμηθεύει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με οπλισμό. Χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε πως το Βερολίνο θα στείλει στο Κίεβο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Οι στρατιώτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα σε αυτή την εποχή ότι δεν θέλουν να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, πρέπει να έχουν τρόπο να αποχωρήσουν από τις ένοπλες δυνάμεις, σχολίασε ο Μίχαελ Σούλτσε φον Γκλάσερ, στέλεχος της Γερμανικής Ένωσης για την Ειρήνη, μιλώντας στο RDN.

Αρκετά μέλη του γερμανικού στρατού πήραν την απόφαση να ενταχθούν στις τάξεις του λόγω διαφημιστικών μηνυμάτων που δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Τσεχία | Οι αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This