Γερμανία | Η μυστική υπηρεσία πληροφοριών βλέπει αυξημένη δραστηριότητα της Ρωσίας στη χώρα
Defence Redefined
Published on 02/01/2023 at 14:03

Το ενδιαφέρον των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Γερμανία εξακολουθεί να αυξάνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Τόμας Χάλντενβανγκ, συγκαταλέγει την Κίνα και το Ιράν στις χώρες εκείνες των οποίων οι μυστικές υπηρεσίες είναι ενεργές στη Γερμανία.

Το ενδιαφέρον των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών εδώ στη Γερμανία, όχι μόνο δεν έχει ατονήσει, αλλά αυξάνεται καθώς συνεχίζονται οι επιπτώσεις του πολέμου, είπε ο Χάλντενβανγκ σε συνέντευξή του στο DPA.

Η παρούσα κατάσταση δείχνει ακόμη πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος της ρωσικής κατασκοπείας, πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος σε έναν ύποπτο διπλό κατάσκοπο στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος ότι παρείχε μυστικές πληροφορίες σε μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πολλά ευρωπαϊκά κράτη απέλασαν Ρώσους πράκτορες με τη Γερμανία να έχει απελάσει 40 μέλη της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Ο Χάλντενβανγκ είπε στο DPA ότι η υπηρεσία καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για να αποτρέψει και άλλα πρόσωπα που πιθανόν να συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες από το να έρθουν στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι για τον σκοπό αυτόν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τους κανονισμούς έκδοσης βίζας.

Πηγή: CNN Greece 

Διαβάστε επίσης: Δανία | Κατηγορεί Μόσχα, Πεκίνο και Τεχεράνη για απειλές κατασκοπείας εις βάρος της

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Υπουργείο Άμυνας | Ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή των στοιχείων όσων συμπληρώνουν το 16ο έτος της ηλικίας τους

Υπουργείο Άμυνας | Ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή των στοιχείων όσων συμπληρώνουν το 16ο έτος της ηλικίας τους

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι από την 6η Φεβρουαρίου 2023 θα βρίσκεται σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή των στοιχείων όσων συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους…

Pin It on Pinterest

Share This