Γερμανία | Διεκδικεί αυξημένη ναυτική παρουσία στον Ειρηνικό
Defence Redefined
Published on 05/06/2023 at 11:51

Η Γερμανία θα αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή Ινδικού- Ειρηνικού το 2024, προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μπόρις Πιστόριους εν μέσω όξυνσης της έντασης μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν για τη Νότια Σινική Θάλασσα. 

Σε ομιλία του στη διάρκεια της σημαντικότερης διάσκεψης για την ασφάλεια στην Ασία, τον Διάλογο του Σάνγκρι- Λα, ο Πιστόριους επεσήμανε ότι οι χώρες θα πρέπει να υψώσουν τα ανάστημά τους για να προστατεύσουν τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και τις σημαντικές θαλάσσιες οδούς. 

Ο Πιστόριους τόνισε ότι η ανάπτυξη πλοίων στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού δεν έχει στόχο να αντιταχθεί σε κάποιο κράτος, μια έμμεση αναφορά στην Κίνα αλλά την προστασία της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, στην οποία όλοι έχουν συμφωνήσει και από την οποία θα πρέπει όλοι να ωφελούνται, είτε στη Μεσόγειο, είτε στον κόλπο της Βεγγάλης είτε στη Νότια Σινική θάλασσα.

Το 2021 γερμανικό πολεμικό πλοίο έπλευσε στη Νότια Σινική θάλασσα για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια, με το Βερολίνο να ακολουθεί το παράδειγμα άλλων δυτικών χωρών και να επεκτείνει τη στρατιωτική του παρουσία στην περιοχή εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τις φιλοδοξίες της Κίνας. Αξίζει να αναφερθεί πως το 2021 η Κίνα είχε αρνηθεί να δώσει άδεια στην φρεγάτα Bayern να ελλιμενιστεί στη Σαγκάη. 

Διαβάστε επίσης: Maritime Interaction – 2022 | Ναυτικά γυμνάσια Κίνας και Ρωσίας στην Ανατολική Σινική Θάλασσα – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

Pin It on Pinterest

Share This