ΓΕΕΦ | Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας σε αντικείμενα αμφίβιων επιχειρήσεων – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 14/11/2023 at 09:01

Το διήμερο 09 και 10 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας, συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, άσκηση αμφίβιων επιχειρήσεων.  

Συγκεκριμένα, από πλευράς Εθνικής Φρουράς συμμετείχαν ελικόπτερα GAZELLE της Διοίκησης Αεροπορίας και τα Παράκτια Περιπολικά ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΤΣΟΜΑΚΗΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ της Διοίκησης Ναυτικού, ενώ οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων LHD TONNERRE και μεταφορικά ελικόπτερα NH 90.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), σκοπός της άσκησης, ήταν η συνεκπαίδευση του προσωπικού τόσο της Εθνικής Φρουράς όσο και των Γαλλικών Ένοπλες Δυνάμεις στις διαδικασίες σχεδίασης, εκτέλεσης και υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων. 

Ειδικότερα το επιμέρους σενάριο περιελάμβανε προετοιμασία της ακτής απόβασης, εκτέλεση αποβατικής ενέργειας από δυνάμεις Πεζοναυτών, ασφάλιση της περιοχής και εκτέλεση επιχειρήσεων αεροδιακομιδών.  

Η συγκεκριμένη άσκηση, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρείχε τη δυνατότητα στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. 

Επιπλέον η Εθνική Φρουρά, εκμεταλλευόμενη την εδώ παρουσία φίλων χωρών, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης των συγκρούσεων στην περιφέρεια, διεξάγει τις εν λόγω συνεκπαιδεύσεις, ώστε να αποτελεί αφενός ισχυρή δύναμη αποτροπής και ισχυρό εργαλείο για την υλοποίηση των πολιτικό – στρατιωτικών επιδιώξεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και αφετέρου να συνεχίσει να αναδεικνύει την Κύπρο σε αξιόπιστο παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην εγγύς και ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση “STEADFAST NOON 2023”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

Pin It on Pinterest

Share This