ΓΕΕΘΑ | Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 15/09/2023 at 15:24

Από το Σάββατο 09 έως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (1ης ΜΑΛ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ενώ από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών και 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) MH-60S.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR) και εξουδετέρωσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (Counter Improvised Explosive Devices – C-IED).

Τα εν λόγω αντικείμενα συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Αναχώρηση Δύναμης του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της “Kosovo Force Operational Reserve Force” – VIDEO & Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pin It on Pinterest

Share This