ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή Προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στον Διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών “European Best Sniper Team Competition 2023” – VIDEO
Defence Redefined
Published on 12/10/2023 at 14:37

Από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) συμμετείχαν στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών “European Best Sniper Team Competition 2023″.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Hohenfels της Γερμανίας και διοργανώθηκε από το Joint Multinational Readiness Center (JMRC) της 7th Army Training Command των ΗΠΑ.

Η ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ συμμετείχε με 2 Στοιχεία Ελεύθερων Σκοπευτών, τα οποία κατέκτησαν την 4η και την 5η θέση ανάμεσα σε 45 ομάδες από 25 Χώρες.

Η κατάκτηση της 4ης και 5ης θέσης στον “European Best Sniper Team Competition 2023” έρχεται ως συνέχεια των επίσης υψηλών επιδόσεων στον “European Best Sniper Team Competition 2022”, κατά τον οποίο οι Έλληνες Ελεύθεροι Σκοπευτές κατετάγησαν στην 1η και 4η θέση μεταξύ 36 ομάδων από 18 Χώρες.

Οι συνεχείς διακρίσεις των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων αντανακλούν θετικά την πρόσφατη αναδιοργάνωση τους που επιτεύχθηκε με την ίδρυση της ΔΕΠ, αποτελώντας ένα ορόσημο στην εξελικτική πορεία τους, και σηματοδοτώντας την δημιουργία ενός πανίσχυρου αυτοδύναμου σχήματος κοινής επιχειρησιακής αντίληψης και δράσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, παρέχοντας διευρυμένες επιλογές στην Ιεραρχία στην αντιμετώπιση κάθε σύγχρονης πρόκλησης ασφάλειας για την διασφάλιση των Εθνικών συμφερόντων και την επίτευξη στρατηγικών στόχων.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η επικαιροποίηση τακτικών, τεχνικών και χρήσης νέου εξοπλισμού και η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Ελεύθερων Σκοπευτών των συμμετεχουσών Χωρών, καθώς και η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας τους.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων “BALKAN SPIRIT – 23” – Φωτογραφίες

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο και περιέλαβε αντικείμενα:

  • Εκτέλεσης βολών με τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή κατά σταθερών και κινητών στόχων, ημέρα και νύχτα, σε γνωστές και άγνωστες αποστάσεις και σε συνδυασμό με σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητας και δυσκολίας.
  • Εκτέλεσης βολών με πιστόλι από διαφορετικές θέσεις και υπό ρεαλιστικές συνθήκες.
  • Αθέατης προσέγγισης του στόχου και εκτέλεσης βολής άνευ εντοπισμού της θέσης των Ελεύθερων Σκοπευτών από τον αντίπαλο.
  • Τοπογραφίας, προσανατολισμού και τήρησης κατευθύνσεως με πλήρη εξοπλισμό.

Η διακεκριμένη συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στον “European Best Sniper Team Competition 2023” συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυεθνικό πλαίσιο, κατέδειξε το εξαιρετικά υψηλό επιχειρησιακό επίπεδό της και την ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε αντικείμενα αυξημένης πολυπλοκότητας και προέβαλε την μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολυεθνική Άσκηση “NOBLE BLUEPRINT 23” – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

Pin It on Pinterest

Share This