ΓΕΕΘΑ | Ολοκλήρωση Πολυεθνικών Ασκήσεων “ΗΝΙΟΧΟΣ 22” και “ΩΡΙΩΝ 22” – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/04/2022 at 11:00

Την Πέμπτη 07 και την Παρασκευή 08 Απριλίου 2022 ολοκληρώθηκαν οι Πολυεθνικές Ασκήσεις “ΗΝΙΟΧΟΣ 22” και “ΩΡΙΩΝ 22”, οι οποίες ξεκίνησαν την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Σκοπός των Ασκήσεων ήταν η δημιουργία ενός άκρως ρεαλιστικού και διαρκώς μεταβαλλόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, εντός του οποίου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα απαιτητικές διακλαδικές συνέργειες, για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητάς τους.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Ασκήσεων, οι οποίες συντονίστηκαν από το ΓΕΕΘΑ, αποτέλεσε η συμμετοχή 20 Χωρών με 1.900 στελέχη, 2 Αεροπλανοφόρα, 130 Αεροσκάφη και Ελικόπτερα, καθώς και 10 Πολεμικά Πλοία.

Η αυξημένη πολυπλοκότητα και τα προωθημένα επιχειρησιακά σενάρια των Ασκήσεων “ΗΝΙΟΧΟΣ 22” και “ΩΡΙΩΝ 22” παράλληλα με την ευρεία συμμετοχή μέσων και προσωπικού, τις κατατάσσουν μεταξύ των σημαντικότερων δραστηριοτήτων συνδυασμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ρόλου της Χώρας μας ως αξιόπιστου σύμμαχου και εταίρου, καθώς και ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Ομάδα Συνοδείας του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This