ΓΕΕΘΑ | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα
Defence Redefined
Published on 07/08/2022 at 19:00

Στις 04 Αυγούστου 2022 αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Congressman κ. Jason Crow, επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ. ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στο 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καλωσόρισε την Αντιπροσωπεία, τονίζοντας την σπουδαιότητα της διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ. Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ως προς την άμυνα και ασφάλεια του ευρωατλαντικού χώρου και στην ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στις δράσεις του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της Ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.

Επισήμανε επίσης τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο των στρατιωτικών συνεργασιών και των εταιρικών σχημάτων που έχουν αναπτυχθεί σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο με Χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, συμβάλοντας στην ανάδειξη και εδραίωση του ρόλου της Ελλάδας ως αξιόπιστου συμμάχου, εταίρου και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές συναντήσεις από την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, στις διακλαδικές κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης που υλοποιούνται στο πλαίσιο της προσφάτως επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)], καθώς και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Σούδα και την Αλεξανδρούπολη και στον ρόλο τους στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων των Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Συμμαχίας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην πρόσφατη Διμερή Διακλαδική Συνεκπαίδευση Ελλάδος και ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22» στην οποία φιλοξενήθηκαν στη Σούδα τα Μαχητικά Αεροσκάφη F-15E Fighting Eagle και για πρώτη φορά τα Μαχητικά Αεροσκάφη F-35 Lightning II, τα οποία σύντομα θα αποκτήσει και Ελλάδα, στη στενή συνεργασία Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των 2 Χωρών, καθώς και στην συνεργασία στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης και κυβερνοάμυνας.

Διαβάστε επίσης: Παρασημοφόρηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον Διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This