Γαλλία | Τεχνητή νοημοσύνη με κάμερες και ντρόουν για την παρακολούθηση του πλήθους
Defence Redefined
Published on 13/02/2023 at 14:49

Η γαλλική κυβέρνηση δέχεται επιθέσεις για την πρόθεση να χρησιμοποιήσει συστήματα επιτήρησης με κάμερες και τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Την περασμένη εβδομάδα, η γαλλική Γερουσία ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ αυτού του νομοσχεδίου. Η υπουργός Αθλητισμού Amélie Oudéa-Castéra ευχαρίστησε τους γερουσιαστές για την ταχεία υιοθέτηση του κειμένου λέγοντας ότι θα προωθήσει την καλύτερη δυνατή διοργάνωση των Αγώνων του Παρισιού 2024.

Η νομοθεσία περιλαμβάνει σχέδια για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για πρώτη φορά στη Γαλλία για την ανίχνευση και την παρακολούθηση ύποπτης γλώσσας του σώματος ή κινήσεων του πλήθους μέσω καμερών κλειστών κυκλωμάτων και drones και στη συνέχεια την ειδοποίηση της αστυνομίας.

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση του πλήθους, αλλά θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα στάδια, τους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο νόμος προβλέπει ότι αυτές οι έξυπνες κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πειραματική βάση μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Χρήση που επεκτείνεται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που τελειώνουν τον Αύγουστο του 2024

Η Γαλλία προσπαθεί να αποφύγει την επανάληψη του χάους του περσινού τελικού του Champions League στο Stade de France. Τότε οι φίλαθλοι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, δέχθηκαν δακρυγόνα και πολλοί κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ληστειών και επιθέσεων γύρω από το στάδιο.

Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το παρεμβατικό και επικίνδυνο για την ανθρώπινη ελευθερία, όπως εξηγεί η Katia Roux από τη Διεθνή Αμνηστία: 

Η γαλλική κυβέρνηση τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά την αστυνομία να κρατήσει τα πλήθη ασφαλή, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να υποδεχθεί 13 εκατομμύρια ανθρώπους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Αντιτρομοκρατική άσκηση “COBRA 2023” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This