Βόρειος Κορέα | Νέα εκτόξευση δύο πυραύλων κρουζ – Ανεβαίνει ξανά η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο
Defence Redefined
Published on 17/08/2022 at 09:56

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο πυραύλους Κρουζ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας. Με αυτή την κίνηση ανεβαίνει ξανά η ένταση μετά από ένα μήνα ηρεμίας έπειτα από τη σειρά δοκιμών όπλων στην οποία προχώρησε νωρίτερα φέτος η Πιονγκγιάνγκ, ο αριθμός των οποίων έσπασε ρεκόρ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαολούμενο πηγή προσκείμενη στο νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους Κρουζ προς την κατεύθυνση της Κίτρινης Θάλασσας από τον Οντσόν, στην επαρχία Νότια Πιονγκάν. Προσθέτει πως οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές στρατιωτικές αρχές αναλύουν λεπτομέρειες όπως η απόσταση της πτήσης.

Η Βόρεια Κορέα είχε να δοκιμάσει τέτοιους πυραύλους από τον Ιανουάριο, διευκρίνισε το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Η ανάπτυξη αυτού του είδους όπλων δεν είναι πάντως απαγορευμένη δυνάμει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που έχει επιβάλει σειρά αυστηρών οικονομικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα σε αντίδραση στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων από την κυβέρνησή της.

Η πιο πρόσφατη οπλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ είχε γίνει τη 10η Ιουλίου. Επρόκειτο για σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών. Η Βόρεια Κορέα προχώρησε από τον Ιανουάριο σε σειρά δοκιμών όπλων, ορισμένες από τις οποίες παραβίασαν τις κυρώσεις που της επιβάλλονται, ιδίως αυτή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, για πρώτη φορά από το 2017.

Σεούλ και Ουάσινγκτον εκτιμούν ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να διεξαγάγει σύντομα την έβδομη πυρηνική της δοκιμή. Στην αρχή της εβδομάδας, άρχισαν προκαταρκτικά κοινά γυμνάσια των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, ενώ οι ασκήσεις αυτές θεωρούνται επιθετικές κινήσεις από την Βόρειο Κορέα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Hwasong-12 | Η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλό της από το 2017

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This