Βρετανός ΥΠΑΜ | “Μακροχρόνια και αποδοτική” η αμυντική συνεργασία Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου
Andreas Pogiatzi
Published on 12/09/2023 at 09:59

Σε «μακρόχρονη και αποδοτική» διμερή συνεργασία σε θέματα άμυνας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι απαντώντας σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση.

Συγκεκριμένα, ο Συντηρητικός Βουλευτής του Ίπσουϊτς Τομ Χαντ ρώτησε τον Υπουργό Άμυνας ποια βήματα έχει κάνει εσχάτως ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κοινών εκπαιδευτικών ασκήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Αναλαμβάνοντας να απαντήσει ο κ. Χίπι σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει τακτικά σε κοινές ασκήσεις με τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις, όπως την άσκηση APHRODITE SHIELD φέτος και την ετήσια συμμετοχή στις ασκήσεις ARGONAUT, NEMESIS και CAMBRIAN PATROL.

Πρόσθεσε πως η συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις βασίζεται στο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (BDCP), που υπογράφηκε το 2016 και επικαιροποιείται ετησίως.

«Η εφαρμογή του BDCP έχει οδηγήσει στην αύξηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Συνεχίζουμε να εξερευνούμε ευκαιρίες για να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλο το εύρος της άμυνας, περιλαμβανομένου μεταξύ κοινών εκπαιδευτικών ασκήσεων», κατέληξε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας.

Διαβάστε επίσης: Βρετανικές Βάσεις | Ελικόπτερα Puma στην Κύπρο – Πρόγραμμα αντικατάστασης από τις ΕΔ του ΗΒ

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This