Αυστρία | Προμήθεια οκτώ συστοιχιών αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T
Defence Redefined
Published on 13/09/2023 at 17:38

Η αυστριακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να έρθει σε συμφωνία με την Γερμανία για την αγορά οκτώ συστοιχιών του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μέσου βεληνεκούς Iris-T. 

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Αυστρίας Κλαούντια Τάνερ, οι συστοιχίες θα ενταχθούν στο σύστημα “European Sky Shield”. Η απόκτηση των εκτοξευτών και των πυραύλων, και η εκπαίδευση των μελών του αυστριακού στρατού, που θα χειρίζονται τις συστοιχίες αυτές, θα γίνει από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, υπογράμμισε η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας.

Όπως αναφέρει η Κλαούντια Τάνερ, εντός του φθινοπώρου Αυστρία και Γερμανία θα υπογράψουν προσύμφωνο αγοράς.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα οι υπουργοί Άμυνας της Εσθονίας και της Λετονίας υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο για την αγορά συστοιχιών του συστήματος, που παράγεται από τη γερμανική βιομηχανία Diehl Defence.

Διαβάστε επίσης: ΕΑΣ – Diehl Defence | Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τα συστήματα αεράμυνας IRIS-T GBAD

Κατά τον αρχηγό του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Αυστρίας, τον Γκέρφριντ Πρόμπεργκερ, προβλέπεται η αγορά τεσσάρων συστοιχιών μικρού βεληνεκούς και άλλων τεσσάρων μέσου βεληνεκούς.

Η Βιέννη θεωρεί απολύτως απαραίτητη την εξοπλιστική ενίσχυση μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η Αυστρία διατηρεί πιο ουδέτερη στάση.

Η αυστριακή κυβέρνηση πάντως σχεδιάζει να συμμετάσχει στην αγορά συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, όπως για παράδειγμα το αμερικανοϊσραηλινής κατασκευής Arrow 3, που ετοιμάζεται να αγοράσει η Γερμανία, όπως αναφέρει η υπουργός Άμυνας της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Arrow-3 | Συμφωνία μαμούθ Ισραήλ – Γερμανίας για την αγορά του προηγμένου αντιπυραυλικού συστήματος

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

Pin It on Pinterest

Share This