Αστυνομία Κύπρου | Συντονισμένες επιχειρήσεις για πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης – Οκτώ συλλήψεις
Defence Redefined
Published on 11/06/2022 at 15:06

Σε σύλληψη 8 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις για πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης στη Λευκωσία και την επαρχία Αμμοχώστου, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας.

Επιχείρηση στην επαρχία Αμμοχώστου

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση ελέγχων διεξήχθη στις 8 Ιουνίου από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, με τη συμμετοχή διαφόρων τμημάτων της Αστυνομίας, σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, στην επαρχία Αμμοχώστου. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, τέσσερα πρόσωπα, που όπως διαπιστώθηκε, παραμένουν παράνομα στη Δημοκρατία.

Η επιχείρηση ελέγχων διεξήχθη από τις 5.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης, σε τέσσερα συγκροτήματα διαμερισμάτων. Συνολικά 154 πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, εντοπίστηκαν να διαμένουν στα τέσσερα συγκροτήματα διαμερισμάτων.

Τέσσερα πρόσωπα, τρεις άντρες ηλικίας 20, 23 και 25 ετών, και γυναίκα ηλικίας 23 ετών, υπήκοοι τρίτης χώρας, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται παράνομα στη Δημοκρατία και αφού συνελήφθησαν, τέθηκαν υπό κράτηση, με σκοπό τον επαναπατρισμό τους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και λειτουργοί Κοινωνικής Πρόνοιας, συνδράμοντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Επιχείρηση στην Επαρχία Λευκωσίας

Επιπλέον, στις 10 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 6π.μ. – 9π.μ, μέλη του Γραφείου Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) Αρχηγείου και της ΥΑΜ Λευκωσίας, με τη συμμετοχή μελών του ΟΠΕ Λευκωσίας και Λειτουργού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης και παράνομης παραμονής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτά διαφορετικές διευθύνσεις, αποτελούμενες από έντεκα υποστατικά και ελέγχθηκαν συνολικά 40 πρόσωπα, ενώ προέκυψαν τέσσερις συλλήψεις για το αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Με πληροφορίες από: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Σκάφος με 19 παράτυπους μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο – Σύλληψη δύο φερόμενων διακινητών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμενικό Σώμα | Καταδίωξη και απόπειρα εμβολισμού από ταχύπλοο, ρίψη βολών και συλλήψεις διακινητή και αλλοδαπών

Λιμενικό Σώμα | Καταδίωξη και απόπειρα εμβολισμού από ταχύπλοο, ρίψη βολών και συλλήψεις διακινητή και αλλοδαπών

Aκολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας – Δήλωση Κοινού Οράματος με αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή

Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας – Δήλωση Κοινού Οράματος με αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή

Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να καταρτίζουν κάθε χρόνο ένα «Οδικό Χάρτη» που θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες της αμυντικής συνεργασίας, καθιερώνεται δε ετήσιος Διάλογος για την Ασφάλεια και την Άμυνα…

Ρωσικές ενισχύσεις στην Ανατολική Ουκρανία – Προετοιμασία αντεπιθέσεων από τις δύο πλευρές

Ρωσικές ενισχύσεις στην Ανατολική Ουκρανία – Προετοιμασία αντεπιθέσεων από τις δύο πλευρές

Από την πλευρά της η Ουκρανία σχεδιάζει μια ανοιξιάτικη επίθεση με στόχο να ανακτήσει χαμένα εδάφη, αλλά αναμένει την άφιξη των μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων και των αρμάτων μάχης…

Pin It on Pinterest

Share This