Αστυνομία Κύπρου | Συλλήψεις για υποβοήθηση παράνομης μετανάστευσης από τα κατεχόμενα – Χιλιάδες ευρώ για αντάλλαγμα
Defence Redefined
Published on 22/03/2022 at 16:25

Η Αστυνομία Κύπρου ανακοίνωσε πως προχώρησε σε σύλληψη δύο προσώπων για υποβοήθηση παράνομης εισόδου άλλων ατόμων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα κατεχόμενα. Χιλιάδες ευρώ λαμβάνουν όσοι υποβοηθούν την παράνομη μετανάστευση από τα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, άντρες ηλικίας 31 και 21 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας. Οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας, να μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους, δύο άλλα πρόσωπα, που φέρονται να εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.30 το βράδυ της 21ης Μαρτίου, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, αντιλήφθηκαν δύο πρόσωπα, που είχαν μαζί τους ταξιδιωτικές αποσκευές, να βρίσκονται σε σημείο στην επαρχία Λάρνακας, κοντά στις κατεχόμενες περιοχές. Τα μέλη της Αστυνομίας παρέμειναν στο σημείο για έλεγχο και 30 λεπτά αργότερα αντιλήφθηκαν τους δύο υπόπτους, να προσεγγίζουν με αυτοκίνητο το σημείο, να παραλαμβάνουν τα άλλα δύο πρόσωπα και να κατευθύνονται προς τη Λάρνακα.

Διαβάστε επίσης: FRONTEX | “Επιζήμιες οι μεταναστευτικές ροές για την Κύπρο αν συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς”

Αφού το όχημα ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν ο 31χρονος και συνοδηγός ο 21χρονος, ενώ επιβάτες ήταν άντρας και γυναίκα 30 και 24 ετών αντίστοιχα, υπήκοοι τρίτης χώρας. Όπως στη συνέχεια διαφάνηκε, οι 30χρονος και 24χρονη, είχαν αφιχθεί στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας τις προηγούμενες ημέρες και χθες μεταφέρθηκαν από άλλο πρόσωπο, στις ελεύθερες περιοχές, στο σημείο όπου τους παρέλαβαν οι δύο ύποπτοι, για να τους μεταφέρουν σε αστυνομικό σταθμό όπου θα υπέβαλλαν αίτηση για παροχή ασύλου.

Σύμφωνα με τους 30χρονο και 24χρονη, αυτοί φέρονται, ενόσω βρίσκονταν στη χώρα τους, να πλήρωσαν τα χρηματικά ποσά των 5,000 ευρώ και 3,000 ευρώ αντίστοιχα, σε ομοεθνή τους, με σκοπό να διευθετήσει τη μεταφορά τους στην Κύπρο, με τα χρήματα που πλήρωσαν να καλύπτουν και την πληρωμή των δύο υπόπτων.

Εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Όσον αφορά στους 30χρονο και 24χρονη, έχει διευθετηθεί η μεταφορά τους σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Οι συλλήψεις έγιναν για συυνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, υποβοήθηση παράνομης εισόδου, παραμονής ή διέλευσης από το έδαφος της Δημοκρατίας, είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας χωρίς την άδεια του Λειτουργού Μετανάστευσης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Αντιπρόεδρος Κομισιόν | “Στο μεταναστευτικό η Κύπρος σηκώνει δυσανάλογο βάρος”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This