ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αστυνομία Κύπρου | Πανέτοιμη για επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων
Defence Redefined
Published on 07/06/2020 at 17:15

Όποτε δοθούν οι οδηγίες για άνοιγμα των οδοφραγμάτων η Αστυνομία είναι πανέτοιμη για την επαναλειτουργία τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Χρίστος Ανδρέου.

 Ο κ. Ανδρέου είπε ότι κάποια μέλη της Αστυνομίας, τα οποία είχαν μετακινηθεί μετά το κλείσιμο των οδοφραγμάτων σε άλλα καθήκοντα, βάσει των αναγκών της Αστυνομίας και συγκεκριμένα στον έλεγχο για την λοιμοκάθαρση, είναι έτοιμα να επιστρέψουν στα προηγούμενα καθήκοντα τους και να λειτουργούν στην ίδια βάση που λειτουργούσαν και προηγουμένως.

 “Η Αστυνομία είναι πανέτοιμη να επανδρώσει τα οδοφράγματα και να καταγράφει τα στοιχεία όλων, τόσο όσων εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές όσο και αυτών που μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή ανέφερε πως με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης και τη συναντίληψη που επικράτησε μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη από τις 8 Ιουνίου να επιτρέψει τη διακίνηση από και προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, για συγκεκριμένες  κατηγορίες προσώπων, νοουμένου ότι θα παρουσιάσουν, την πρώτη φορά που θα διακινηθούν, αρνητικό πιστοποιητικό μοριακής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έως και 72 ώρες προηγουμένως.

 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε εξάλλου την Παρασκευή πως “θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σημεία διέλευσης τη Δευτέρα”, λέγοντας ότι η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας ισχύει.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ

Διαβάστε επίσης:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντά σε τοποθετήσεις για τις προσλήψεις στην Αστυνομία και τα κριτήρια

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας από 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου, κατόπιν…

Pin It on Pinterest

Share This