ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αραβικός Σύνδεσμος και Αίγυπτος στηρίζουν τη νέα προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης
Defence Redefined
Published on 09/02/2021 at 17:50

Τη στήριξή τους προς τη νέα προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης εκφράζουν ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Αίγυπτος.  

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι χαιρέτισε τις εξελίξεις στη Λιβύη ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».  

Παράλληλα, σε συνάντησή του στο Κάιρο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης έως ότου μια εκλεγμένη κυβέρνηση αναλάβει μετά τις εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το μήνα Δεκέμβριο.  

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών «επιβεβαίωσε στο Λίβυο ομόλογό του τις βασικές αρχές της αιγυπτιακής στάσης απέναντι στον αδελφή γειτονική χώρα, τη Λιβύη, για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, μεταξύ των Λίβυων μερών, διατηρώντας την κυριαρχία της και προστατεύοντας τους πόρους του λαού της», δήλωσε το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Διαβάστε επίσης: Τέταρτο γεωτρύπανο αγόρασε η Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

Η συνάντηση των δύο Υπουργών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της έκτακτης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, λίγες μέρες μετά την επιλογή του νέου Πρωθυπουργού της Λιβύης, Άμπντελ Χαμίντ Νμπίμπα, και του νέου επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της χώρας, Μοχάμεντ Γιούνες Μένφι.  

Την απόφαση χαιρέτησε και ο Αραβικός Σύνδεσμος, εκφράζοντας τις προηγούμενες ημέρες την ικανοποίησή του για τη διαδικασία ψηφοφορίας που διεξήχθη με επιτυχία από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης (LPDF), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, και το οποίο οδήγησε στην επιλογή της νέας εκτελεστικής αρχής της χώρας.   

Σε δήλωσή του, ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε να ενοποιηθούν οι διεθνείς και περιφερειακές θέσεις για να ενισχύσουν τις προσπάθειες διευθέτησης που υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη. Και πρόσθεσε ότι θα βοηθήσει στην προετοιμασία για τη διεξαγωγή των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2021. 

Διαβάστε επίσης: Προκλητικές χαρακτηρίζει τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά ο Τούρκος ΥΠΑΜ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This