Αποφοίτηση σπουδαστών Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου – 25 Κύπριοι απόφοιτοι αξιωματικοί
Defence Redefined
Published on 01/07/2022 at 15:21

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 19ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΘΑ, συνολικά αποφοίτησαν 276 Αξιωματικοί, εκ των οποίων 128 του Στρατού Ξηράς, 48 του Πολεμικού Ναυτικού, 65 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 του Κοινού Σώματος, 1 της Ελληνικής Αστυνομίας, 1 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, 1 του Πυροσβεστικού Σώματος, 25 Αξιωματικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και 6 Αξιωματικοί ξένων χωρών [από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Ιορδανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (2) και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σωκράτης Δωρής ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, o Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Μωϋσίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος ως εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι πρεσβευτικών και ακαδημαϊκών αρχών, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Σχολή, μέσω του πολυσχιδούς εκπαιδευτικού προγράμματός της, εφοδίασε τους σπουδαστές με εξειδικευμένες γνώσεις επί θεμάτων Διακλαδικότητας, Άμυνας και Ασφάλειας και διεύρυνε το μορφωτικό τους επίπεδο σε κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα, παρέχοντάς, αφενός την ευχέρεια στρατηγικής ανάλυσης του διεθνούς και περιφερειακού γεωπολιτικού περιβάλλοντος και αφετέρου τη δυνατότητα διαμόρφωσης εποικοδομητικών προτάσεων, επί προβληματισμών που εγείρονται σε θέματα Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας. 

Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις του Ρωσικού αναθεωρητισμού στο διεθνές περιβάλλον, στον ορθολογισμό και την αποφασιστικότητα της Ελληνικής διπλωματίας καθώς και στη σημασία πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης αμυντική διπλωματία, μέσω διμερών, τριμερών και πολυμερών σχημάτων συνεργασίας.

Πηγή: ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων | Τελετή Ορκωμοσίας Ανθυπολοχαγών Τάξης 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΚΣΕΕΚ και Ινστιτούτο Κύπρου | Ημερίδα Δικτύωσης στον τομέα της Καινοτομίας – Συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

ΚΣΕΕΚ και Ινστιτούτο Κύπρου | Ημερίδα Δικτύωσης στον τομέα της Καινοτομίας – Συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

Δημιουργία συνεργειών για τη μεταφορά γνώσης και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα…

Pin It on Pinterest

Share This