Αλβανία | Τα Τίρανα διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Τεχεράνη
Defence Redefined
Published on 08/09/2022 at 10:00

Η Αλβανία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ιράν και έδωσε εντολή στους Ιρανούς διπλωμάτες και το προσωπικό της ιρανικής πρεσβείας να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε 24 ώρες, έπειτα από έρευνα για μια κυβερνοεπίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου, δήλωσε χθες ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο Ράμα σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης αναφέρει πως η κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει με άμεση ισχύ τις διπλωματικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Ο Ράμα  συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η ακραία απάντηση είναι πλήρως αναλογική προς τη σοβαρότητα και τον κίνδυνο της κυβερνοεπίθεσης, που απείλησε να παραλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να διαγράψει ψηφιακά συστήματα και να παραβιάσει κρατικά αρχεία, να υποκλέψει ηλεκτρονική ενδοεπικοινωνία της κυβέρνησης και να προκαλέσει χάος και ανασφάλεια στη χώρα.

Ο ίδιος κατέληξε προσθέτοντας ότι μια εμπεριστατωμένη έρευνα τους έδωσε την αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η κυβερνοεπίθεση αυτή είχε ενορχηστρωθεί και είχε σπόνσορα την Τεχεράνη.

Διαβάστε επίσης: Γουατεμάλα | Η 14η χώρα που διατηρεί επίσημα διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This