“Αιγαίο Ώρα Μηδέν” | Το δεύτερο μέρος της τριλογίας με τίτλο “Σκοτεινός Ουρανός” κυκλοφορεί σύντομα
Defence Redefined
Published on 21/10/2023 at 18:20

Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας “Αιγαίο ώρα μηδέν” με τον τίτλο “Το πρώτο αίμα”, περιγράφεται μια μελλοντική κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, η οποία οδηγεί τις δύο χώρες σε πολεμική αναμέτρηση τον Ιούλιο του 2029. 

Η πλοκή

26 Ιουλίου 2029, χαράματα. Οι στόλοι Ελλάδας και Τουρκίας είναι αντιπαραταγμένοι για άλλη μια φορά στο Αιγαίο, με αφορμή τη γεώτρηση από την Τουρκία σε απόσταση αναπνοής από τη Ρόδο. Η απευθείας επικοινωνία Αθήνας-Άγκυρας έχει καταρρεύσει εδώ και ημέρες, ενώ οι ξένες δυνάμεις συστήνουν ως συνήθως αυτοσυγκράτηση. Αυτήν τη φορά, όμως, ένα “ατύχημα” αλλάζει τα πάντα. 

Η πλοκή μεταφέρει με αμείλικτο ρεαλισμό τον αναγνώστη στα πολεμικά συμβούλια, στις αφανείς διπλωματικές διαβουλεύσεις, στις γέφυρες πολεμικών πλοίων, στα πιλοτήρια αεροσκαφών, ακόμα και στα ορύγματα ακριτικών νησιών.

Σύμφωνα με τον εκδότη (Μemento), η συγκλονιστική πλοκή του πρώτου βιβλίου της τριλογίας Αιγαίο Ώρα Μηδέν, με χρονολογία έκδοσης 2022, καθηλώνει τον αναγνώστη, χωρίς να αποφεύγει τα δύσκολα ερωτήματα και χωρίς να υπόσχεται εύκολες απαντήσεις.

Η πρωτότυπη διαδικτυακή σειρά η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά από την ιστοσελίδα της Πτήσης και Διάστημα εξελίχθηκε σε ένα πλήρες μυθιστόρημα, το οποίο βρίσκεται πλέον στα ράφια των Ελληνικών και Κυπριακών βιβλιοπωλείων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το συγγραφέα Μίλτο Αντωνιάδη, δεύτερο βιβλίο της τριλογίας “Αιγαίο Ώρα Μηδέν” με τον τίτλο “Σκοτεινός Ουρανός” θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις Memento.

Η τριλογία “Αιγαίο Μηδέν ώρα” αποτελεί ένα συναρπαστικό war novel, πρωτότυπο για την ελληνική λογοτεχνία, το οποίο δεν υπολείπεται σε κανέναν τρόπο από τα επιτυχημένα ξενόγλωσσα βιβλία του είδους.

Διαβάστε επίσης: Veradardz | Δραματική ταινία με πλάνα από μονάδες της Εθνικής Φρουράς – Αποκλειστικό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

Pin It on Pinterest

Share This