Έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία – Σαμποτάζ; – VIDEO
Defence Redefined
Published on 08/10/2022 at 10:45

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας. 

Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε μέχρι στιγμής πως η έκρηξη οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά. Η κίνηση οχημάτων και τρένων έχει ανασταλεί. 

Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε -με μεγάλο κόστος- κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Την εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Μέσω αυτής διέρχονται τόσο τρένα όσο και οχήματα και έχει καίριο ρόλο ως προς τη μεταφορά προσώπων και αγαθών σ τη χερσόνησο. Από την άλλη, για το Κίεβο αποτελεί μισητό σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας.

Η Ρωσία διαβεβαίωνε πρόσφατα πως η γέφυρα είναι ασφαλής, παρά τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα είχε απειλήσει με αντίποινα την Ουκρανία αν οι δυνάμεις της αποπειραθούν να την καταστρέψουν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Ανακατάληψη της πόλης Λιμάν στο Ντονέτσκ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This