Έβρος | Προχωρά η κατασκευή της Αντιαρματικής Τάφρου από τις Ένοπλες Δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 13/06/2022 at 14:15

Η Αντιαρματική Τάφρος του Έβρου, η κατασκευή της οποίας προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, θεωρείται πολύ σημαντική για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας και την αποτροπή κάθε απόπειρας τουρκικής εισβολής με Τεθωρακισμένα Οχήματα.

Οι εργασίες κατασκευής της Αντιαρματικής Τάφρου, η οποία έχει συνολικό μήκος 135 χιλιόμετρα, πλάτος 32 μέτρα και βάθος 7 μέτρα και εκτείνεται παράλληλα με τον ποταμό Έβρο, προχωρούν εντατικά στην περιοχή του Σουφλίου.

Το έργο εμπνεύστηκε το 2010 ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, κατασκευάζεται αποκλειστικά από τις δυνάμεις του Μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων και σε λίγο καιρό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος του, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Το έργο θεωρείται πολύ σημαντικό για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την αποτροπή κάθε απόπειρας τουρκικής εισβολής με Τεθωρακισμένα Οχήματα, ενώ πρόκειται για έργο που έχει προγραμματιστεί και ξεκίνησε εδώ και 12 χρόνια. Τώρα ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σημείο των έργων από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Σουφλίου.

Όποιος άλλωστε περνάει από την εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, βλέπει τα μηχανήματα που εκτελούν τις εργασίες, αλλά και τα υπόλοιπα που είναι απαραίτητα και βρίσκονται στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: FIRE BLADE 2022 | Ξεκίνησε η πολυεθνική άσκηση ελικοπτέρων στην Ουγγαρία με την Ελλάδα ως χώρα παρατηρητής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Σερβία | Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στα σύνορα με την Ουγγαρία

Σερβία | Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στα σύνορα με την Ουγγαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες της σερβικής ραδιοτηλεόρασης RTS, ένας μετανάστης σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι έξι τραυματίστηκαν στη Σερβία, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, μεταξύ των οποίων και μία έφηβη…

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Κόκκα

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Κόκκα

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομή του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ, Κωνσταντίνου Κόκκα, που έπεσε στην Κύπρο το 1974, μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων, στην περιοχή του θύλακα του Κιόνελι…

Pin It on Pinterest

Share This