Έβρος | Η νέα επέκταση του φράχτη – Χάρτης
Defence Redefined
Published on 09/01/2023 at 05:11

Tην επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλης της μεθορίου στον Έβρο ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε ότι στον Έβρο, η Ελληνική αστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παρανόμων μεταναστών. Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία. Είναι ένα συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, για το οποίο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και περιμένουν την τυπική έγκριση του Υπ. Οικονομικών για να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό.

Η νέα επέκταση του φράχτη αφορά 35 χλμ. στον κεντρικό Έβρο, στις περιοχές ανάμεσα σε Ψαθάδες Διδυμοτείχου και Κορνοφωλιά Σουφλίου. Πρόκειται για ένα χαρακτηρισμένο “κόκκινο σημείο”, γιατί ουσιαστικά τα μονοπάτια των διακινητών βρίσκονται από 400 μέτρα μέχρι 1 χιλιόμετρο από την Εθνική Οδό, σε υψόμετρο που είναι πολύ δύσκολη η επέμβαση αστυνομίας και στρατού.

Παράλληλα, έχουν προστεθεί  ήδη 11χλμ. από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα που έχουν προστεθεί στον παλαιότερο φράχτη με αντιαρματική, αντιαναρριχητική και αντιπλημμυρική λειτουργία στις Καστανιές και στη Βύσσα.

Νοτιότερα, υπάρχουν άλλα 28 χλμ. στο πέταλο των Φερών, ενώ στόχος είναι ακόμα 140 χλμ. φράχτη κατά μήκος του Έβρου για να σφραγίσει η περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Έβρος | Στην τελική ευθεία ο φράχτης – Το σύστημα Roborter

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας από 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου, κατόπιν…

Pin It on Pinterest

Share This