ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση Ομάδων Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου εντός κατοικημένων περιοχών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/09/2021 at 18:15

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Λυθροδόντα, επίδειξη δυνατοτήτων στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, στο πλαίσιο της άσκηση ειδικών επιχειρήσεων, με την επωνυμία «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ/2021», στην οποία συμμετέχει προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Η συγκεκριμένη επίδειξη αποτέλεσε το επιστέγασμα της συνεκπαίδευσης των ομάδων Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία διήρκεσε δυο βδομάδες και περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, βολές ταχείας αντίδρασης, αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, βολές ακριβείας ελευθέρου σκοπευτή και παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο της μάχης. 

Ειδικότερα, το σενάριο της επίδειξης εκπονήθηκε από τις ομάδες διοίκησης και σχεδίασης και περιλάμβανε εκκαθάριση εγκαταλελειμμένων οικιών, οι οποίες είχαν καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις. 

Η συμμετοχή του προσωπικού μας στην Άσκηση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ/2021», πέραν της πρόσθετης εμπειρίας που παρέχει στους συμμετέχοντες, συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων. Επιπλέον, η πραγματοποίηση  κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: “ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021” | Συνεκπαίδευση Κυπρίων και Αιγυπτίων Καταδρομέων – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This