Άννα Κουκίδου Προκοπίου | Το who is who της Υπουργού Δικαιοσύνης
Defence Redefined
Published on 03/03/2023 at 10:18

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανέλαβε η κα. Άννα Κουκίδου Προκοπίου.

Who is who

Η Άννα Κουκίδου Προκοπίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974 και κατάγεται από την κατεχόμενη Ζώδια.

Σπούδασε με υποτροφία στο University College London (UCL) και είναι κάτοχος πτυχίων Οικονομικών και Ιστορίας με άριστα, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics and Political Science (LSE). 

Ακόμα, είναι κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης Αναλυτή Πολιτικού Ρίσκου από την Teneo Intelligence (μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα του political intelligence παγκοσμίως), ενώ, ταυτόχρονα, κατέχει το Executive Development Diploma (Mini MBA for Professionals) του CIIM, όπου φοίτησε με υποτροφία του Ομίλου Λανίτη του οποίου διετέλεσε και διευθυντικό στέλεχος επί σειρά ετών. 

Το 2015, με υποτροφία του European International Studies Association, εξειδικεύτηκε περαιτέρω σε θέματα Θρησκείας και Πολιτικής στο Κέντρο Μακμίλλαν του Πανεπιστημίου Yale.

Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εσωτερικής ασφάλειας και ενσωμάτωσης φύλου, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το International Crisis Group, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ένωση για τη Μεσόγειο και τον ΟΑΣΕ. 

Είναι, επίσης, πιστοποιημένη εμπειρογνώμονας της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κύπρο στον τομέα «Women, Business and the Law». Επιπρόσθετα, ανήκει στη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών UN Senior Women Talent Pipeline με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπως και στην ομάδα Global Women in Management της Exxon Mobil με έδρα την Ουάσιγκτον. 

Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοισραηλινού Φόρουμ που ιδρύθηκε στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ και μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εδώ και είκοσι πλέον χρόνια, αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών. Στις εκλογές του 2018 η κ. Κουκκίδου ήταν εκπρόσωπος τύπου του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου.

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Γιωργάλλας | Ο νέος Υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This