ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Άναψε φωτιές στις τουρκο-ιταλικές σχέσεις ο Ντράγκι – Καταδικάζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι
Defence Redefined
Published on 09/04/2021 at 08:28

Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Ιταλός Πρέσβης στην Άγκυρα Γκαγιάνι έπειτα από τη δήλωση του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι που αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν δικτάτορα με αφορμή το “sofagate”.

Στις δηλώσεις Ντράγκι αντέδρασαν έντονα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλμούς και ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ. 

“Ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Μισέλ έχει δηλώσει πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν πηγάζει από την Τουρκία ή δεν έγινε σκόπιμα, οι δηλώσεις του διορισμένου Πρωθυπουργού Ντράγκι είναι ανάρμοστες και αβάσιμες. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις και οπωσδήποτε αναμένουμε να διορθωθούν”, αναφέρει στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Ιμπραχίμ Καλίν. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει στο τουίτερ ότι “καταδικάζουμε έντονα και επιστρέφουμε τις ανάρμοστες, απαράδεκτες και λαϊκίστικες δηλώσεις του διορισμένου Ιταλού Πρωθυπουργού Ντράγκι σχετικά με τον εκλεγμένο Πρόεδρό μας”. 

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς αναφέρει: “Καταδικάζουμε τις ατυχείς δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι με τις οποίες αναφερόταν στον Πρόεδρό μας. Κύριε Ντράγκι από εμάς δικτάτορας δεν βγαίνει. Εάν θέλετε να δείτε δικτάτορα κοιτάξτε την ιστορία σας, κοιτάξτε τον Μουσολίνι”. 

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ στον λογαριασμό του επίσης στο τουίτερ αναφέρει ότι “καταδικάζουμε έντονα τις ανάρμοστες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι για τον αξιότιμο Πρόεδρό μας. Με λύπη καταδικάζουμε αυτές τις δηλώσεις οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες των τουρκο-ιταλικών σχέσεων”.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Δένδια προς ΥΠΕΞ Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This